چرا از دستیار طراح سازه استفاده کنیم؟
من در یک روز میتوانم یک سازه را مدل سازی، تحلیل و طراحی کنم. برای چه از دستیار طراح سازه استفاده کنم؟ البته مهندس فشار کاری بالایی را در این یک روز تحمل خواهد کرد. بیشتر افرادی که در هسته اصلی دستیار طراح سازه کار میکنند نیز همینگونه هستند. آنها به شدت سریع محاسبات انجام میدادند. با این حال به فکر این افتادهاند که میتوان سیستمی ایجاد نمود که غالب این کار را برای آنها انجام دهد. اندکی از فشار کار را کاسته و به سیستم منتقل نمود. در این زمینه دستیار به کمک شما آمده و در زمینه مدل سازی برخی کارهای تکراری را برای شما انجام میدهد. در زمینه محاسبه عموماً نرم افزار Etabs بیشترین کار را به دوش میکشد و نقش کاربر کنترل صحت یا تغییر پارامترهاست که دستیار در انتخاب بهتر و سریعتر پارامترها به شما یاری میرساند. در زمینه طراحی و رسم نهایی نقشه ها نیز دستیار با ارائه خدمات بسیار متنوع تقریباً تمام کار را برای شما با دقت بالا انجام میدهد.
من نرم افزار های الف و ب را در اختیار دارم و آنها فوق العاده دقیق هستند. برای چه باید از دستیار استفاده کنم؟ اولاً شما مختارید که از هر نرم افزاری استفاده نمایید. و ما دوست داریم که شما دقت، سرعت و چابگی دستیار را محک بزنید. اما تفاوت اصلی دستیار در ساختار منسجم، پویا و فرا سیستمی آن است. تلفیق هردو سیستم سازه ای فلزی و بتنی در کنار هم و تعامل یکسان با هردو، گستردگی خدمات ارائه شده برای تقریباً همهی بخش های سازه، از زمان شروع محاسبات تا رسم نقشه ها و تولید مستندات محاسبات، وجه تمایز دستیار طراح نه فقط با نرم افزارهای شما، بلکه با تمامی نرم افزارهای حیطه مهندسی عمران میباشد.
من یک سری فایل اکسل و نرم افزارهای کوچک مهندسی جهت محاسبات دستی در اختیار دارم. چرا باید از دستیار استفاده کنم؟ ایده ی تولید بخش مدل سازی دستیار از وجود و وفور همین فایل های اکسل نشأت گرفت. ما در دستیار پلتفرمی را طراحی کردیم که غالب این فایل های اکسل و نرم افزارهای کوچک مهندسی در آن قابل پیاده سازی است. به این ترتیب که بسیاری از این خدمات ریز در این پلتفرم پیاده سازی شده و با سیستم یکپارچه گردیده و به راحتی میتوان آنها را در زمان مدل سازی، کنترل محاسبات، رسم نقشه ها و تولید مستندات محاسبات مشاهده نمود. که بطور مثال کنترل دریفت ای که در طراح تراکر وجود دارد یک نمونهی آن است. در صورتی که شما ایده ی خاصی برای محاسبات دستی داشته باشید که بخواهید در دستیار وجود داشته باشد، پس از بررسی توسط سرپرست تیم فنی، در دستیار پیاده سازی خواهد شد. برای جزئیات مربوطه لطفاً به …. مراجعه فرمایید.
فواصل خاموت ستونهای رسم شده دستیار چرا با آیین نامه و خروجی نرم افزارهای الف و ب تفاوت دارد؟ در دستیار، فواصل خاموت ستونها بر اساس آخرین ویرایش آیین نامه ی بتن مربوطه محاسبه میگردد همچنین با توجه به خروجی نرم افزار Etabs هرجا میلگرد برشی بیشتری طلب گردد، آن مقدار مطابق آیین نامه ملاک عمل میباشد. لکن برخی موارد اتفاق میافتد که به طور مثال برای بخش میانی ستون فاصله باید 25 سانتیمتر باشد ولی طول موجود این مقدار را دقیق تامین نمیکند. لذا در زمان اجرا یا باید فاصله ی یکی از خاموت ها بیشتر از مقدار مجاز شود یا اینکه برای جلوگیری از این خطا فواصل را اندکی کمتر نمود تا حداقل را در مورد کل ستون رعایت کرد. به کرات در هنگام نظارت دیده شده است که پیمانکار و آرماتور بند مقدار @25cm را ملاک عمل قرار میدهند و ناظر نیز از اینکه یکی از خاموتها، و بعضا دوتای آنها فاصله بیشتری دارند، اشکال میگیرد و نهایتاً آن میگلرد ناقص نیز اضافه میشود. پس چرا در نقشه چیزی نوشته شود که در عمل مشکل آفرین باشد. برای همین در دستیار سعی شده تک تک قسمتهایی که خاموت گذاری شده اند را بررسی کرده و با یک سانتیمتر اغماض فواصل را اصلاح و واقعی میکند. البته این امر در برخی نقاط رخ خواهد داد و نهایتاً یک عدد خاموت بیشتر خواهد برد. همان خاموتی که پس از کش و قوس بین آرماتور بند و ناظر بالاخره به ستون اضافه میگردد.